Sedan 2001 har jag arbetat med grafisk design och kommunikation, och sedan 2013 också med 3d där koncept och produkt-visualisering varit i fokus. Som formgivare i 15 år har jag gett mig en bred erfarenhet i skapandet av stark kommunikation inom webb, digitala lösningar och tryck. Jag har en bra förmåga att skapa klar, tydlig och snygg design i samarbete med AD, men kan om projektet så kräver ta rollen själv. 

Är i dagsläge anställd som final art/formgivare men ser mig själv som renodlad formgivare då jag gör merparten av företagets alla bilduppdrag. Jag anpassar befintligt bildmaterial/KV, samt tar fram eget vid behov. Utöver detta består min arbetsuppgifter av att retuschera bilder, göra illustrationer, 3d-bilder/miljöer (C4D), enklare animationer (After Effects), presentationer (Keynote, om jag själv får välja :).

Mina chefer och arbetskamrater anser att jag är strukturerad och självgående och kan hålla ihop ett projekt även under växlande omständigheter och förutsättningar. Jag är flexibel, arbetar effektivt och är van att ta ansvar för projekten både i detaljarbetet och som helhet samt att hålla tidplan och ansvara för denna inför kund. Arbetar gärna självständigt såväl som i grupp, är social och tycker om att träffa nya människor. 

Här är några av de företag som jag har hjälpt:
Systembolaget, Telia, Telenor, Wasa, Exotic Snacks, Samsung, Coca-Cola, Spendrups, Scan, Mabs, Universal/Sony, Warner Home Video, Järnhusen, Jästbolaget, JTI, Swedish Match, Chiquita, Svenska kyrkan, Karamellkungen, Anthon Berg, CCM, Valio, Nonuform, Atrium Ljungberg, Fjällbrynt, Kjell & Company, Aritco, Malibu, FC Stockholm mm.

Programkunskap:
Photoshop 8/10
Illustrator 8/10
InDesign 8/10

Office-paketet 7/10
Keynote 7/10

Cinema 4d 5/10
After Effects 3/10Tony Jonsson

Bråviksvägen 19
120 52 Årsta
073-040 17 46
design@tonyjonsson.com