Art Director med lång erfarenhet av grafisk design och kommunikation.

Verksam sendan 2001, där koncept, varumärke och produktdesign är i fokus. Rollen som AD/formgivare har gett mig en bred erfarenhet i skapandet av stark kommunikation inom webb, tryck och digitala lösningar där jag besitter en god förmåga att skapa klar, tydlig och formstark design.

Idag är jag anställd som AD på den Stockholmsbaserade designbyrån Hummingbirds där jag för stunden ansvarar för kunderna Stockholm Quality Outlet och Cederquist Advokatbyrå. Utöver detta är jag med i upphandlingar, pitcher samt hjälper till med byråns andra uppdragsgivare. Med min långa erfarenhet utbildar jag även mina kollegor i de program vi arbetar i för att underlätta och förbättra vårt vardagliga jobb. 

Mina chefer och arbetskamrater tycker att jag är strukturerad, självgående och kan hålla ihop projekt även under växlande omständigheter och förutsättningar. Jag är flexibel, arbetar effektivt och är van att ta ansvar för projekten, både i detaljarbetet och i sin helhet. Jag håller tidsplanen och ansvarar även för denna inför kund. Jag har inga problem med att arbeta självständigt såväl som i grupp, jag är social och tycker om att träffa nya människor. 

Exempel på större bolag jag arbetat med:
Zeta, Cederquist advokatbyrå, Folkuniversitetet, Stockholm Quality Outlet, ICA, Systembolaget, Telia, Telenor, Wasa, Exotic Snacks, Samsung, Coca-Cola, Spendrups, Scan, Mabs, Universal/Sony, Warner Home Video, Järnhusen, Jästbolaget, JTI, Swedish Match, Chiquita, Svenska kyrkan, Karamellkungen, Anthon Berg, CCM, Valio, Nonuform, Atrium Ljungberg, Fjällbrynt, Kjell & Company, Aritco, Malibu, FC Stockholm.


Tony Jonsson

Bråviksvägen 19
120 52 Årsta
073-040 17 46
design@tonyjonsson.com