AD/Formgivare med 17 års erfarenhet av grafisk design och kommunikation.

Jag har sedan 2001 arbetat med grafisk design och kommunikation och sedan 2013 även med 3D, där koncept- och produktvisualisering varit i fokus. Rollen som AD/formgivare har gett mig en bred erfarenhet i skapandet av stark kommunikation inom webb, tryck och digitala lösningar. Jag besitter en god förmåga att skapa klar, tydlig och snygg design både självständigt och i samarbete med min arbetsgrupp.

I dagsläget är jag anställd som AD på den Stockholmsbaserade reklambyrån Hummingbirds där jag ansvarar för kunder som Zeta, Stockholm Quality Outlet, Cederquist Advokatbyrå samt Folkuniversitetet. Utöver detta hjälper jag till med byråns andra uppdragsgivare när detta behövs, exempelvis genom att retuschera bilder, göra illustrationer, 3D-bilder (C4D), enklare animationer (After Effects), presentationer (Keynote) eller utbilda mina kollegor i de program vi arbetar i för att underlätta och förbättra vårt vardagliga jobb. 

Mina chefer och arbetskamrater tycker att jag är strukturerad, självgående och kan hålla ihop projekt även under växlande omständigheter och förutsättningar. Utöver detta är jag är flexibel, arbetar effektivt och är van att ta ansvar för projekten, både i detaljarbetet och i sin helhet. Jag håller tidsplanen och ansvarar även för denna inför kund. Jag har inga problem med att arbeta självständigt såväl som i grupp, jag är social och tycker om att träffa nya människor. 

Exempel på bolag jag arbetat med:
Zeta, Cederquist advokatbyrå, Folkuniversitetet, Stockholm Quality Outlet, ICA, Systembolaget, Telia, Telenor, Wasa, Exotic Snacks, Samsung, Coca-Cola, Spendrups, Scan, Mabs, Universal/Sony, Warner Home Video, Järnhusen, Jästbolaget, JTI, Swedish Match, Chiquita, Svenska kyrkan, Karamellkungen, Anthon Berg, CCM, Valio, Nonuform, Atrium Ljungberg, Fjällbrynt, Kjell & Company, Aritco, Malibu, FC Stockholm mm.


Program:
Photoshop
Illustrator
InDesign
Keynote
Cinema 4d
After Effects
Office-paketet


Tony Jonsson

Bråviksvägen 19
120 52 Årsta
073-040 17 46
design@tonyjonsson.com